KNVB BEKER INDELING SELECTIE ELFTALLEN

• in

Het eerste elftal heeft nu echt serieuze tegenstanders getroffen bij de KNVB beker loting en heeft enkele interessante tegenstanders.
Niet dat we ons illusies maken dat we erg ver komen in de beker maar het zijn prima oefenwedstrijden in de aanloop naar de competitie.Jammer dat de wedstrijden op zaterdag zijn v w b het eerste elftal maar de wedstrijden zullen op het tijdstip van 17.00 uur zeker veel publiek trekken.
Er was even sprake van enkele wedstrijden te verplaatsen naar een doordeweekse avond maar gelukkig is dat voorkomen want dan speel je voor anderhalve paardekop en zijn die mooie wedstrijden wel erg gedevalueerd.

PROGRAMMA EERSTE ELFTAL ;
Zaterdag 01 september 17.00 uur Hellevoetsluis 1 – Meeuwenplaat 1.
Tweede klasser Hellevoetsluis is een tweede klasser die promotie naar de eerste klasse maar net heeft gemist. De laatste wedstrijd uit bij Hellevoetsluis werd nipt verloren en hadden wij een gelijkspel verdient.

Zaterdag 08 september 17.00 uur Meeuwenplaat 1 – Brielle 1
EERSTE klasser Brielle heeft een goede fusie achter de rug tussen WRW en sc Voorne die goed is uitgepakt. Er zit veel geld bij sponsors die met gulle hand geven. Zo spelen daat nu ook de broers van Dommelen en die spelen niet voor een zak drop ! Brielle wil doorpakken en volgend jaar naar de HOOFDklasse promoveren en heeft veel aankopen gedaan.
Dit beloofd een prachtige affiche en hopelijk stroomt het ACCESS WORLD SPORT COMPLEX vol toeschouwers die natuurlijk GRATIS naar binnen mogen.

Zaterdag 15 september 17.00 uur Meeuwenplaat 1 – Oostkapelle 1.
Gelukkig voor de Meeuwen weer een KNVB beker wedstrijd in eigen huis want Oostkapelle UIT is voor Meeuwen wel héél ver vliegen !
Oostkapelle was vorig seizoen een goede middenmoter in de tweede klasse dus ook dit is weer een mooie test. Al met al een prachtige loting voor Meeuwenplaat 1 en goede testcases voor het komende seizoen. Verder dan deze poule fase verwacht ik niet te komen maar dit zijn natuurlijk prima oefenwedstrijden !

PROGRAMMA TWEEDE ELFTAL ;
Zondag 02 september 11.30 uur Meeuwenplaat 2 – CWO 2.
CWO 2 is het hoogst spelende team van CWO. Wederom in feite een eerste elftal dat als tweede elftal wordt ingedeeld.
De vaak blunderende KNVB vindt het nog steeds prima dat eertse elftallen in lagere regionen wordt ingedeeld.
Bij een faire indeling waarbij eerste elftallen uitsluitend bij eerste elftallen moet worden ingedeeld zouden er meerdere 4e klassen blijven bestaan.

Zondag 09 september 11.00 uur Excelsior’20/4 – Meeuwenplaat 2.
Excelsior ’20 heeft 5 teams op de zondag die allen hoog zijn ingedeeld. Een vierde elftal moet door onze Meeuwen makkelijk worden verslagen maar schijn bedriegt ( soms ).

Zondag 16 september 11.30 uur Meeuwenplaat 2 – MSV’71/2.
MSV’71 2 is een zeer geduchte tegenstander die vorig seizoen bij ons tweede in de competite was ingedeeld. Thuis leden de Meeuwen een grote ( 3-7 ) nederlaag en eindigde MSV op de 2e plaats. Ik denk dat de trainers die nederlaag uit de geschiedenisboeken willen spelen. Deze poule fase zal gaan tussen MSV en Meeuwenplaat waarbij ik MSV de beste papieren vindt hebben maar Meeuwenplaat heeft wel het voordeel van 2 thuiswedstrijden.

Beste spelers/begeleiders van 1 en 2 ; heel veel succes en voetbalplezier gedurende deze beker wedstrijden.
Jan van der Hor
Sponsor Commissie